De voordelen van gevelplaten al ontdekt?

Gepubliceerd: 16-09-2017 14:42

Gevelplaten winnen aan populariteit. Niet verwonderlijk: ze geven een woning (nieuwbouw en renovatie) een frisse uitstraling. Bovendien bieden ze naast de esthetische meerwaarde ook de mogelijkheid tot extra isolatie en zijn ze in heel wat verschillende materialen, kleuren en maten verkrijgbaar. Het is precies die diversiteit die ze zo aantrekkelijk maken voor particulieren.

Gevelplaten zijn een budgetvriendelijke investering om je woning er als nieuw te laten uitzien. In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden en materialen van gevelplaten op een rij.

 

Vezelcementplaten

Vezelcementplaten bestaan, zoals de naam doet vermoeden, uit een mengsel van cement, kalksteen, mergel en een hydraulisch bindmiddel. Het is verkrijgbaar in cementkleur, maar kan ook met een coating op waterbasis gemengd worden. Sidings worden bijvoorbeeld voornamelijk uitgewerkt in vezelcementplaten. Een siding is een zichtbare gevelstrook op de buitenwand van een woning (denk bijvoorbeeld aan de strook boven een dakgoot). Die worden ofwel bevestigd met een kliksysteem ofwel op een onderstructuur.

Gevelbekleding

Volkernpanelen

Volkernplaten bestaan uit houtvezels of papier waaraan harsen zijn toegevoegd. Het geheel is onder hoge druk samengeperst. De panelen kun je lijmen, schroeven of met haken bevestigen. Tal van afwerkingen zijn mogelijk.

 

Pvc-panelen

Ze bestaan uit hardschuim pvc met een toplaag die verschillende kleuren en structuren kan hebben.

 

Aluminium en staal

Aluminium is licht en stevig. Om zijn kleur te behouden, krijgen de gevelpanelen wel een coating mee. Staal is goedkoper, maar de naden tussen de panelen zijn zichtbaarder dan bij aluminium.

 

Wil je nog meer weten over gevelplaten? Neem een kijkje in ons assortiment.

Van vrijdag 24/12/2021 t.e.m. zaterdag 8/01/2022 zijn wij gesloten.