Beton zagen: het juiste materiaal maakt het verschil

Gepubliceerd: 10-07-2018 12:19

Meestal worden betonplaten op maat geleverd. Toch kan het zijn dat je als aannemer zelf ook beton op maat moet zagen. Dat is mogelijk als er bijvoorbeeld een meetfout is gebeurd of wanneer er betonresten moeten worden afgezaagd. Welk materiaal je daarvoor het best gebruikt, lees je in dit artikel. 

Welk materiaal heb je nodig om beton te zagen? 

Om beton te zagen gebruik je een doorslijper. De machine bestaat zowel in een elektrische als in een bezinevariant. De diameter van het zaagvlak verschilt, al naargelang de aard van de klus. Hoe dikker het beton, hoe groter het zaagblad. Deze krachtige machines worden ook gebruikt voor andere harde materialen, zoals steen, tegels, staal, ijzer en asfalt. Je kunt er daarnaast ook hoeksneden mee maken voor muuropeningen of buizen mee doormidden zagen. 

Wanneer is een doorslijper noodzakelijk? 

In de meeste gevallen worden betonplaten op maat geleverd met de boorgaten op de voorziene plaatsen. Toch loopt het wel eens fout, en dan is het handig dat je als aannemer zelf de nodige correcties kunt aanbrengen. Welfsels die bijvoorbeeld te lang zijn afgemeten op een verdiep of gelijkvloerse verdieping kun je dan eenvoudig zelf afzagen. 

Een doorslijper is ook noodzakelijk om sneden in het beton te maken om eventuele scheuren en barsten op te vangen die tijdens het droogproces zouden kunnen ontstaan. Ook een vloerder die bijvoorbeeld betontegels moet afsnijden, heeft een doorslijper nodig.  

Doorslijper nodig? Kom eens langs in onze winkel  

Ben je op zoek naar een doorslijper voor professioneel gebruik? Kom eens langs in onze winkel of win advies in bij onze experten. Je kunt bij ons terecht voor je volledige werfuitrusting, werkkledij, PBM’s en alle mogelijke werfmaterieel en machines.  

 

Neem contact op 

Van vrijdag 24/12/2021 t.e.m. zaterdag 8/01/2022 zijn wij gesloten.